Czat do rozmów

Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja: 31 lipca 2026 r.

WAB2 przetwarza informacje potrzebne do działania czatu: dane konta i profilu, skróty haseł, wiadomości, kontakty, zgłoszenia oraz podstawowe zapisy techniczne, takie jak adres IP, informacje o urządzeniu i logi bezpieczeństwa.

Jak wykorzystywane są informacje

Informacje są wykorzystywane do dostępu do konta, dostarczania wiadomości, wyświetlania profilu, zapobiegania nadużyciom, moderacji, rozwiązywania problemów i stabilności usługi.

W celu zabezpieczenia konta i dochodzenia w sprawie nadużyć związanych z klonowaniem WAB2 umieszcza własną, chronioną przed odczytem przez JavaScript (HttpOnly) plik-cookies urządzenia. Po pomyślnym logowaniu lub rejestracji jedną stroną — skrót (hash) losowej wartości — może zostać powiązany z kontem wraz z godzinami pierwszego/ostatniego logowania, liczbą logowań, zahaszowanym User-Agent oraz językiem przeglądarki. Nie wykorzystuje to JavaScript, rozdzielczości ekranu, czcionek, canvas ani narzędzi do śledzenia reklam. Dopasowanie jest sygnałem bezpieczeństwa i samo w sobie nie stanowi dowodu, że dwa konta należą do tej samej osoby.

If your browser supports notifications and you allow them, WAB2 stores a browser push subscription and a random first-party installation identifier. Before sign-in it may be used for general WAB2 notifications; after sign-in the same browser subscription may be associated with your account for the notification choices you select. Each browser or device has its own subscription. You can disable it in Notification settings or in your browser. Expired browser subscriptions are removed.

Widoczność

Informacje z profilu są widoczne dla zalogowanych użytkowników. Wiadomości prywatne są dostępne tylko ich uczestnikom.

Udostępnianie i przechowywanie

WAB2 nie sprzedaje danych osobowych. Dostawcy infrastruktury mogą przetwarzać ograniczone informacje wymagane do działania usługi. Zapisy mogą pozostać tymczasowo w logach bezpieczeństwa i kopiach zapasowych po zmianach na koncie.

Akcja „Usuń konto” w serwisie to odwracalne wyłączenie: ukrywa profil i wyłącza działania w czacie, zachowując dane konta, aby właściciel mógł przywrócić dostęp. Prośbę o trwałe usunięcie można wysłać przez Contact. Wiadomości, zgłoszenia lub zapisy mogą nadal być przechowywane, gdy jest to wymagane dla innych uczestników, zapobiegania nadużyciom, bezpieczeństwa lub zgodności z prawem.

Twoje wybory

Nie umieszczaj wrażliwych informacji w swoim profilu ani wiadomościach. Użyj Contact w przypadku pytań dotyczących prywatności lub próśb o dane.

Kontakt z WAB2